Op zondag 26 september openden we een extra avond voor enkele wijn-liefhebbende gasten. We trokken een reeks unieke flessen open. Deze gekoesterde wijnen lagen al een tijdje in onze kelder te wachten om uitgekozen te worden door die ene wijnliefhebber. Sommige flessen die we openden stonden niet op de wijnkaart, maar kwamen uit onze privécollectie. Het delen van bijzondere flessen, hoort bij het plezier dat een mooie glas kan geven. We voelen het als een privilége om onze wijnen te kunnen delen op deze wijze.

Een kleine impressie

De avond begon goed met Champagne Jacquesson 742 en Petit Chablis van Raveneau. Domaine Francois Raveneau is het meest toonaangevende wijnhuis van Chablis. Zijn wijnen zijn zeer gewild en zelfs de Petit Chablis toont zuivere schoonheid en diepgang. In zijn bescheiden vorm toch een perfecte Chardonnay.

De Paul Pernot Batard Montrachet Grand Cru was een zeer bijzonder glas. Romig en heerlijk op dronk voor zijn 25 jaren jong, maar een goede witte Bourgogne kan leeftijd hebben en wordt juist interessanter, zo blijkt. Beaucastel Blanc 2009 was een bonbonnetje en kon eigenlijk nog best wat jaren mee. Een leuke observatie: ook een underdog als Schnaittmanns Lemberger kon de gasten bekoren – een knappe prestatie tussen al die beroemde producenten en appelaties.

Persoonlijk was ik helemaal in mijn nopjes over de topconditie van de Zilleken Spätelese Rausch 2003, die nog zo fris en knisperend aandeed. Heerlijk! Het tekende de avond – alle flessen waren in zeer goede staat en sommige flessen waren zelfs memorabel!

De volgende editie – Piemonte (uitverkocht)

Binnenkort komt de tweede editie van Cellar Wine Night aan, met het thema Piemonte. Een gebied waar menig Italië-fan voor warm loopt. Deze avond is helaas al uitverkocht. De aankondiging gaat in eerste instantie via de nieuwsbrief. Plekken zijn altijd beperkt, dus geef je op voor de nieuwsbrief om snel op de hoogte te zijn en je plek te reserveren.

Overzicht wijnen 26 september

Champagne Jacquesson 742 Extra Brut, Dizy

Domaine Raveneau, Petit Chablis 2014

Vouette é Sorbée, Fidèle Dégorge 2015 Extra rut – 100% Pinot Noir

Domaine Paul Pernot, Batard-Montrachet Grand Cru 1996

Beaucastel Châteauneuf-du-Pâpe Blanc 2009, Famille Perrin

Rainer Schnaittmann, Simonsroth Lemberger – Blaufrankisch 2012

Taupenot-Merme Chambolle Musigny 1er Cru La Combe d’Orveau

Agr. Cigliuti, Briccoserra 2013 Langhe Rosse

La Serena, Brunello di Montalcino, Gemini 2010

Forstmeister Zilliken, Saar Rausch Spätlese 2003

Reserveer online of bel 020 320 6100