Hoera, op 14 oktober in de Rai ontvingen we uit handen van Jan van Lissum de Proefschrift award voor beste restaurant 2019 in de categorie restaurants tot 75 euro. We zijn verrast en supertrots op de erkenning van deze gastronomie-icoon.

Samen met zijn redacteurs en inspecteurs is Van Lissum al decennia een ijkpunt voor liefhebbers en vakgenoten. Tot 2018 was hij eigenaar van Gault Millau Benelux, maar hij concentreert zich nu volledig op zijn online forum Proefschrift.

Restaurant van het jaar is de grootste prijs om te mogen ontvangen, want een avond is meer dan alleen de focus op het bord. De smakelijkheid en originaliteit van het eten maakt de ervaring, maar zo ook het bijpassende glas wijn, een mooie wijnkaart, een soepele en attente service en al met al een goede sfeer – die maken we samen met onze gasten. Dus ook bedankt aan al onze bezoekers van de afgelopen 12 jaar. Petje af!

Lees hier het aanverwante artikel en zie wat de restauranttips van het moment zijn

https://proefschrift.nl/proefschrift-restaurant-awards-2019/

 

Een glas met Bas

  Dag 3 van de horeca-lockdown en na een klein dipje, na een klein escapistisch drankje nu maar de koe bij de horens vatten. De reserveringen tot 6 april heb ik handmatig geannuleerd en het was een bitterzoete troost om te bedenken dat het veel gezellige avonden waren...

Restaurant van jaar award voor Beulings

Hoera, op 14 oktober in de Rai ontvingen we uit handen van Jan van Lissum de Proefschrift award voor beste restaurant 2019 in de categorie restaurants tot 75 euro. We zijn verrast en supertrots op de erkenning van deze gastronomie-icoon. Samen met zijn redacteurs en...

Gans uit Waterland

Door de ij-tunnel… “Oh Lis, je woont in Centerparks!” riep m’n zus vol verwondering uit, toen we zij aan zij door het dorpje liepen waar ik net was komen te wonen. “Ja, misschien wel” reageerde ik vertwijfeld, terwijl ik keek naar...

Winnaar Wereldtapasdag

Wereld Tapasdag Net voor we naar de Jérez de la Frontera vetrokken werden we gevraagd om deel te nemen aan de Nationale Tapaswedstrijd van het Spaans verkeersbureau in het kader van Wereld Tapasdag, the Wine and Food Association organiseerde het zonnige evenement. En,...

Sherry sharing is caring <3

  Op een koude dag winterdag in Amsterdam… In januari dit jaar begon onze planning voor de reis naar Jérez de la Frontera, tijdens de Wine Professional en bij de sherrybar van Anfors. Daar ontmoetten we de man die ik de wijnrockster uit Jérez noem, vanwege zijn...

In Waterland wecken, preserveren, fermenteren we ons rot

Over Rot Meneer Wateetons is goed onderwezen op het gebied van fermenteren. Hij heeft een bijzonder gedetailleerd, prijswinnend boek geschreven over dit onderwerp met de titel Over Rot. Een prachtig pakkende naam dat ons uitnodigde om eens wat meer te leren van deze...

Wachau, de meeslepende Donau en een knisperend terroir

Van Wenen naar Wachau Afgelopen mei mocht ik mee met de superkundige Regina Meij en een selecte groep wijninkopers naar Wachau, het mooiste wijngebied van Oostenrijk. Vanaf Wenen reden we een tijdlang door een saai en vlak landschap, totdat de Donau opeens steeds...

Pittige tijden – een klein kijkje in het verleden met een gouden tip voor de liefhebbers…

We gingen naar Korea voor inspiratie en uit voorliefde We gaan naar Korea voor nieuwe eetinspiratie en om dit te vieren, schreef ik een kleine memoire. Als je doorleest hebben we nog een goede restauranttip. Het is eigenlijk een beetje ons geheime stekje, dus bewaar...

Lekker drinken of serieus genieten – wat gebeurde er in de Beaujolais?

We mochten mee naar Frankrijk, Beaujolais en Bourgogne. En niet alleen mee om te kijken en te proeven, we mochten feesten met de wijnboeren. Bereid je maar voor zei Paul, onze importeur, want in de Beaujolais wordt het drinken serieus genomen. We maakten ons borst...

Chef Bas probeert de wereld te redden

...In de tussentijd probeert chef Bas de wereld te redden met een uiterst uitgekiend knutselwerkje... Terwijl wij In Düsseldorf hard aan het werk waren, stuurde Bas ons een foto van zijn nieuwste project. Daarop stond een grote, metalen spiraal afgebeeld, dat ons hele...
Reserveer online of bel 020 320 6100